×
AHOJ, nakúp teraz a zaplať o 30 dní alebo na 3-krát bez úrokov a poplatkov.
Nakupuješ v bezpečnom a certifikovanom Slovenskom obchode
Objednali ste omylom nevhodný tovar? Nevadí... na výmenu máte 14 dní.
Kliknite pre ďalšie produkty.
Nenašli sa žiadne produkty.
Kliknite pre ďalšie produkty.
Nenašli sa žiadne produkty.

Pridať forCar to Home screen

close
Autodoplnky
Elektro a Hifi
Oleje, chémia, farby - laky
Detailing

Požičovňa je v štádiu vývoja. Modul ešte nie je úplne dokončený, preto môžete naraziť na nejaké chyby prípadne nepreložené výrazy. V prípade záujmu o zapožičanie nás kontaktujte.

BLOG
PODĽA AUTA
VÝPREDAJ

Ako zlepšiť praktického pomocníka z IKEA?

Publikované dňa1 Rok pred 3536

Ako zmeniť NISSAFORS vozík z Ikey na užitočného pomocníka detailera?

Jednoduchý servírovací a manipulačný vozík z Ikey je obľúbeným doplnkom množstva detailerov po celom svete, pre svoje kompaktné rozmery, kvalitu spracovania a skvelú cenu. Už v základe je to praktický pomocník pre uloženie rôznych prípravkov, aplikátorov alebo leštičky... No prečo z neho neurobiť ešte lepšieho a praktickejšieho pomocníka? Pár jednoduchými  vylepšeniami ho dostaneme na profesionálnu úroveň za veľmi krátky čas!

1. Držiak leštičiek

Na rozdiel od bežne predávaných a oveľa finančnejšie náročnejších vozíkov ponúkaných na rôznych eshopoch som sa rozhodol v prípade tohto vozíka použiť umiestnenie držiaka leštičiek zboku v priestore medzi 1. a 2. policou. Vďaka tomu ostávajú manipulačné držadlá voľne dostupné z oboch strán a úložná plocha v rámci police ako aj vonkajšie rozmery sa zmenia len minimálne, čím zachováme kompaktné rozmery a použiteľnosť aj v menšej garáži. Držiak leštičiek je vyrobený z ALU profilu tvaru L 40x10mm, do ktorého sú vybrúsené vybratia pre 1ks orbitálnej a 1ks rotačnej alebo mini leštičky.

Pre povrchovú úpravu bola použitá čierna matná farba a bezfarebný matný lak pre zabránenie oderom farby. Držiak je uchytený ku vozíku nitovaním.

2. Úprava vrchnej police a doplnenie o držiak fliaš

Aby sa pri presúvaní po štúdiu fľaše neprevracali, doplnil som vrchnú policu o jednoduchú vložku vyrobenú z cetrisu (môžete použiť ľubovoľnú MDF alebo DTD dosku) do ktorej som vyrezal otvory o priemere mnou používaných mixovacích fliaš. Ako povrchová úprava bola použitá samolepiaca fólia.

3. Držiak utierok

Voľne pohodené alebo uložené mikrovlákna sa veľmi ľahko kontaminujú prachom alebo rôznymi nečistotami v rámci garáže, preto som kvôli minimalizácii tohto rizika vyrobil jednoduchý držiak utierok ktorý je namontovaný medzi 2. a 3. policou a utierku do neho po použití jednoducho "zapichnem" prstom. Utierka teda nie je voľne pohodená ale je na svojom mieste pripravená pre ďalšie použitie.

4. Držiak štetca, led lampy, čelovky....

Na úrovni druhej police som dorobil z alu profilu L 40x10mm jednoduchý držiak s otvorom na štetec a vešiakom na zavesenie čelovky.

5. Napelené suché zipsy ako držiaky pre leštiace pady

Aby som zabránil voľnému pohodeniu a následne možnej kontaminácii padov, doplnil som vozík po okraji prvej police so kúsky suchého zipsu pre praktické uchytenie aktuálne nepoužaného leštiaceho padu.

6. Magnetický štipec

Ďalší praktický pomocník z IKEY... Magnetický štetec je super na rýchle odloženie rukavíc alebo mikrovlákna... Pre zjednotenie bol pôvodne strieborný štipec tiež prelakovaný do matnej čiernej.

Menu

    • Požičovňa je v štádiu vývoja. Modul ešte nie je úplne dokončený, preto môžete naraziť na nejaké chyby prípadne nepreložené výrazy. V prípade záujmu o zapožičanie nás kontaktujte.

Vytvoriť si zdarma účet na používanie zoznamu prianí.

Zaregistrovať sa